Theezakjes of losse thee

Theezakjes of losse thee

Theezakjes of losse thee

Wat is het verschil tussen theezakjes en losse thee? Bij De Theespecialist krijgen we regelmatig de vraag wat het verschil is tussen theezakjes en losse thee. Om die reden leggen we je graag uit wat het grote verschil is tussen deze soorten thee.

Bewerkingswijze van de theeblaadjes

Losse thee en de thee uit theezakjes komen van dezelfde soort planten. Hier zit verder geen verschil. Ook het drogingsproces loopt nagenoeg hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in het bewerkingsproces van de theeblaadjes. Je ziet dit ten eerste al met blote oog als je naar de blaadjes kijkt.

De thee in het theezakje heeft een minder grove structuur dan losse thee. Doordat losse thee bijna niet wordt aangetast tijdens het proces zit het vol met antioxidanten. Meer dan de thee in theezakjes. Je kunt hieruit concluderen dat losse thee iets gezonder is dan thee uit theezakjes.

Gezondheidsvoordelen thee

Ondanks dat losse thee meer antioxidanten bevat, betekent dit niet dat thee uit theezakjes helemaal geen gezondheidsvoordelen heeft. Nog steeds kun je profiteren van de antioxidanten uit de thee in theezakjes. Als voorbeeld wil ik graag LocalTea benoemen. Zij zijn een theemerk van Nederlandse bodem waar wij ook mee samenwerken.

Hun theeplantenkweker Johan is het als eerste gelukt om de Camelia Sinensis (een theeplant die wij zelf ook verkopen) in Europa winterhard lokaal te telen. Hierdoor zorgen zij voor kwaliteitsthee van Nederlandse bodem. Alles wordt ambachtelijk verwerkt en daardoor behoud je de kwaliteit beter dan theezakjes die rechtstreeks in de fabriek worden gemaakt.