Chai thee Latte maken met theezakje

Chai thee Latte maken met theezakje

Chai Latte maken met theezakje

 

Gemakkelijk een Chai Latte maken? Dat kan zeker en daar heb je maar 1 Chai theezakje voor nodig per kop! In dit blogbericht delen wij een heerlijk en makkelijk Chai Latte recept, zodat je thuis kunt genieten van een heerlijke Chai thee latte. Je kunt zelf kiezen voor een normale Chai thee of gaan voor een Chai thee met een lekker smaakje. Denk hierbij aan combinaties met vanille, chocolade of een Golden Chai met diverse specerijen zoals gember en kurkuma.

Wil je gaan voor een Chai Latte met een smaakje? Dan kan dit heel gemakkelijk met Chai theezakjes. Deze zijn in diverse smaken te koop (ook in onze webshop, bekijk het hier) of door zelf specerijen toe te voegen aan je Chai theemengsel. Dit behoort ook tot de mogelijkheid.

 

Wat is Chai thee?

Het wordt “Chai” is het Indische Hindi-woord voor “thee” en afgeleid van het Chinese woord “cha” dat ook staat voor thee. In India staat de term Chai voor een mix van kruiden doordrenkt in een theedrankje. De receptuur van Chai kan van elkaar verschillen aan de hand van culturen en steden. Ook zijn er families met eigen varianten op de Chai thee.

Als we kijken naar de traditionele ingrediënten zullen de meeste Chai thee bestaan uit een kruidenmelange van kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en zwarte peperkorrels. Dit wordt toegevoegd aan zwarte thee. Het theemengsel wordt meestal heel sterk gemaakt. Daarna wordt er melk aan toegevoegd en de Chai thee gezoet met honing of suiker. Hierdoor krijg je een heerlijk zoete en melkachtige theecombinatie.

 

chai thee latte

 

Chai thee Latte recept

 

Benodigdheden

  • 1 Chai theezakje naar keuze
  • 200 ml melk
  • 100 ml heet water
  • Melkopschuimer of garde

 

Bereidingswijze

  1. Zorg dat je het water gekookt hebt en giet het daarna in een theeglas. Doe daarna het Chai theezakje erin en laat dit minimaal 6 minuten trekken. Zorg dat de thee goed sterk is, want de melk voeg je er later nog aan toe. Zo blijven de smaken scherp en goed proefbaar als je Chai Latte klaar is.

 

  1. Verwarm de melk in een pannetje en stop met het verwarmen vóór de melk gaat koken. Als je een temperatuur van ongeveer 70 graden voor de melk aanhoudt is dit genoeg.

 

  1. Vervolgens gebruik je de melkopschuimer of garde om de melk op te kloppen. Het mag lekker luchtig geklopt zijn.

 

  1. Verwijder het theezakje uit het warme water en schenk de opgeschuimde melk bij de thee. Je kunt eventueel naar wens een snufje kaneel toevoegen op het schuim om het een extra smaaksensatie te geven en je Chai thee Latte is klaar om te drinken!

 

Ben je toevallig ook een groot fan van Matcha thee? Dan heb ik nog een leuk ander recept voor je om te maken namelijk: Matcha Latte! Zie hier het recept.

Matcha is de meest gezonde thee die er bestaat en daarnaast ook heerlijk om je Chai Lattes mee af te wisselen. Zeker op koudere dagen is het heerlijk en Matcha helpt je weerstand te vergroten. Twee vliegen in een klap.